Articole


Eficacitatea consilierii psihologice online
Consilierea online Vs. metodele tradiţionale faţă-în-faţă

Cercetători precum J. si G.S. Stofle sugerează că persoanele care funcționează la un nivel moderat de înalt ar beneficia cel mai mult de pe urma serviciilor de consiliere și psihoterapie online. Situațiile severe, cum ar fi ideația suicidară sau un episod psihotic, ar putea fi tratate mai bine prin metode tradiționale, faţă-în-faţă. Cu toate acestea, studii ulterioare pot aduce dovezi contrarii.
Cohen si Kerr au realizat un studiu despre eficacitatea terapiei online în tratarea tulburărilor de anxietate la studenți și au descoperit că nu există diferențe la nivelul schimbării, între cele două metode. (Evaluare cu State-Trait Anxiety Inventory).
Deoarece principalul scop al consilierii online este de a atenua suferinţa, anxietatea sau preocupările trăite de către un client care începe o terapie, consilierea online are o eficacitate ridicata în acest sens. Sondajele referitoare la satisfacția clienților tind să demonstreze un nivel mai ridicat al satisfacției clienților vis-a-vis de consilierea online.

Sursa:
http://en.wikipedia.org/wiki/Online_counseling



Serviciul de psihoterapie şi consiliere psihologica online via Skype
Terapia online prin Skype este eficientă pentru anxietate și depresie!

"Psihoterapia şi consilierea psihologică prin intermediul Skype a devenit mai populară ca niciodată pentru oamenii ocupați  Ca psihoterapeut online profesionist, am observat o creștere dramatică a numărului de clienți care preferă participarea la ședințe de terapie din confortul propriei locuințe  mai degrabă decât deplasarea la cabinetul unui terapeut. Toți declară că ședințele online prin intermediul Skype sau al altor variante de video-chat le par a-i intimida mai puţin decât ședințele faţă-în-faţă și că, în general, se simt mai relaxați și implicați în procesul terapeutic. Acesta este un lucru benefic, deoarece scopul oricărei forme terapeutice, educative sau de coaching este de a-ți oferi uneltele necesare pentru a-ți gestiona mai ușor o suferință emoțională, astfel încât să trăiești o viaţă mai fericită." scrie Peter Strong, Ph.D. în The Mindfulness Approach, în bine-cunoscuta revistă Psychology Today.

Sursa:
http://www.psychologytoday.com/blog/the-mindfulness-approach/201007/online-counseling-therapy-service-skype